Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


RÓLUNK

Bízni kell az emberekben!

Ebből finanszírozzuk az FNA bevezetését!

A közpénzekből garantált Alapjövedelemre is telne!

 

 
 

 

kulturalis-kreativok.jpg

Mi kulturális kreatívok nem köteleződünk el a politkai oldalak egyikén sem!

Mi csak feltártuk az előző években, hogy mi az, ami nem stimmelhet a gazdaságban, mivel egyre kilátástalanabbá és egyre lehetetlenebbé vált a megélhetés a nagy tömegek számára hazánkban... 

Aztán a feltárás folyamán kiderült, hogy nem csak itthon, hanem az egész világon ugyanaz a gond nyomasztja a lakosságot!

 

Minden feltárult tény azt bizonyította, hogy az eladósítás folyamata előre jól kitervezetten és összehangoltan ment végbe a világ valamennyi országában. Az eladósított és mély szegénységbe kényszerített emberek cselekvőképtelenek. Nem jelentenek veszélyt a globális hatalmi törekvésekre. Az irigység kultúrája a profitéhes tőke agyszüleménye és nem elfogadható társadalmi norma.

Azt is tudnia kellene a lakosságunknak, hogy a jelenlegi kormányunk azért szálka a nemzetközi sajtó és a magyar kollaboránsok szemében, mert 2010-ben a magyar nép olyan bölcs döntést hozott a választásokon, hogy a középréteget juttatta kormányzásra. Mégpedig kétharmados többséggel.

 

Az egyetlen ország vagyunk EURÓPÁBAN, amelyiknek NEMZETI KORMÁNYA van!

kulturaliskreativok.jpg

 EZT nagyon jó lenne, ha az emberek és a  nagy tömegek is, végre megértenék.

 Olyan kormányunk van, ami skandallum és  vétek, teljességgel elfogadhatatlan a külvilág  szemében!

 A középréteg kezébe merte adni a hatalmat  a  magyar lakosság 2010-ben!

 Annak a középrétegnek a kezébe, amit  el  akarnak tüntetni a föld színéről, mert még a  végén cselekvőkéssé is válhat és elsöpörheti a pénzvilág törekvéseit...

fed1029.jpg

 Mi itt, ezen a honlapunkon igyekeztünk a felszínre hozni, ami az érem másik oldalán van, és a sajtóból nem derülhetett ki.

 A hivatalos magyar sajtó tulajdonosai a nemzetközi pénzvilág képviselői. Az a dolguk, hogy elszigeteljék a kormányt a lakosságától! 

 Az a dolguk, hogy a régi forgatókönyvek ismétlődjenek meg. Lásd: Tavares-jelentés

 Az a dolguk, hogy a lakosság ismételten maga könyörögjön a külföldi tőkének, hogy ide jöjjön és megmentsen minket a nemzeti kormányunktól...

Azért töröljék el a megválasztott nemzeti kormányukat, hogy vissza jöjjön a régi világ és ne kelljen használniuk a fejüket, csak beszédelegjenek a munkahelyükre, megkapják a havi fizetésüket és örüljenek, hogy másnap újra bemehetnek dolgozni, mert mégiscsak kerülhet valami kis ennivaló a család asztalára. 

 

Pedig van alternatíva!

Cipruson bejelentették, hogy a szigetország 2014 júniusában tervezi bevezetni a garantált Alapjövedelmet

A hír azt bizonyítja, hogy valamennyi Eu tagállam hatáskörébe tartozik a döntés a Feltétel Nélküli Alapjövedelm bevezetéséről. Mindössze politikai szándék és akarat kérdése az adott tagállam részéről.

Ez a fajta megoldás a polgári demokrácia igazi győzelmét és a társadalmi kiegyezés alapját hozhatná el Magyarországnak is. Valamennyi politikai szereplőnek kormánypárti és ellenzéki oldalon az FNA elképzelés mentén sikerülhetne egészséges párbeszédet lebonyolítani és legalább ebben az egyetlen kérdésben együttműködni egymással.

A mai működésképelen rendszer alternatívája, a forradalom nélküli társadalmi változás útja az FNA! 

Az Alapjövedelem bevezetése az Eu tagállamok hatásköre! Mindössze politikai akarat kérdése és csupán a jelenleg is rendelkezésre álló állami pénzeszközök gazdaságélénkítő átcsoportosítását kívánja meg! 2013.08.09. 

Ha a polgári kormány nem lépi meg az FNA bevezetését, a szélsőséges politikai erők profitálhatnak: Friss látlelet a szegénységről!

Ebből finanszírozzuk az FNA bevezetését!

A jelenben minden társadalmi-gazdasági probléma abból fakad, hogy a munkaerőpiac már nem tudja biztosítani az emberek szociális beillesztését a társadalomba. Az irigység kultúrája, ami a profitéhes tőke agyszüleménye, nem elfogadható társadalmi norma!

 

Az államot jogosítványokkal felruházó állampolgárok elvárása, hogy megjelenjen a gazdaságban és a termelésben a nagy tömegek fizetőképessége. Ez pedig olyan módon történjen amivel eltörölhető a korrupció, a költséges állam fenntartása és minden társadalmi probléma.

Az FNA ilyen megoldás. Mindössze az államháztartásban jelenleg is rendelkezésre álló pénzeszközök gazdaságélénkítő átcsoportosításáról szól, a fenntartható fejlődés jegyében.

Ezért támogatjuk a kulturális kreatív mikroközösségeinkkel szorosan együttműködve az Európában elindított hivatalos polgári kezdeményezést. Ha szimpatizálsz velünk, várunk a sorainkban. Jelentkezés: 06 70 270 3504

 

 

Ott voltunk az Ökoklikk hétvégén Galgahévízen!

2013. május 17-18-19

Köszönjük, hogy elnyerhettük az ingyenes hétvégét és megismerhettük az Ökofalu elmúlt 20-23 évben megtett rögös útját.

A 3 nap arról is meggyőzött, hogy a fenntartható fejlődés jegyében az Ökofalu szisztéma az egyetlen élhető és minden résztvevő számára előnyös életforma.

A technológia rendelkezésre áll, az utat már kitaposták. Az ökotudatos szemlélet is kialakult, illetve egyre népszerűbbé válik a társadalmunkban a gazdasági válságnak köszönhetően. A kereslet is folyamatosan növekszik a bio termesztésű élelmiszerekre.

Észrevételünk:

Meglepődtünk, hogy azt a fajta közösségi szemléletet, ami a szabad és önfenntartó kulturális kreatív mikroközösségeinket évtizedek összetartja és működteti, mennyire nem tekintik evidenciának az ökofaluban élő családok. 

Pedig ez a fajta hierarchia nélküli együttműködés a civil emberek között sokkal több figyelmet érdemelne. Meggyőződésünk, hogy ez az egyetlen elem hiányzik ahhoz, hogy az Ökofalu megteljen élettel és az itt felvonultatott komplex megoldások az egyéni és a közösségi célokat is maximálisan ki tudják elégíteni.

Véleményünk szerint egy-egy ökotelepülés akkor teheti önmagát sikeressé és önfenntartóvá, ha az ott letelepülő családok hajlandók bekapcsolódni a közösségi életbe, a szabadidejükben is akarnak, illetve képessé válnak együttműködni egymással!

Az ökofaluban élők szabad akaratukból, a saját kedvtelésükre szépítgetik a környezetüket, megosztják a közösséggel a tehetségüket, kreativitásukat, valamint önzetlenül átadják a tudásukat és tapasztalataikat egymásnak, illetve a megszülető új generációknak. 

Óriási fejlődési irány nyílt meg az emberiség előtt!

A most kifejlődő szabad közösségekben és az általuk létrehozott szociális formákban a kielégülést az emberek a közösen megfogalmazott feladat és a hozzá kapcsolódó munka szeretetében találják meg! 

ADD A VÉLEMÉNYED! El ne hidd, hogy csak egy kis pont vagy a világban!

A lakosság sokat tehet az érdekei érvényesítésére! Ez az a honlap, ahol aktuálisan közzétesszük a legfontosabb európai polgári kezdeményezéseket és törvénykezési eljárások előkészületeit, hogy a jövőben minden magyar állampolgár élhessen a demokratikus jogaival és kinyilváníthassa a véleményét! 

 

 

0imadni-fogod.jpg

Van egy másfajta világ, van egy másfajta élet is!

 

Vannak lehetőségek és új elképzelések, új törekvések!

 

150 millióan vannak csak az USA-ban és több száz millióan Európában olyan emberek, akik egy szebb és jobb világban akarnak élni és ennek az új világnak a felépítéséért tenni is hajlandóak!

Már nevük is van: a tudósuk kulturális kreatívok gyűjtőnévvel illeték őket.

A kulturális kreatívok nagy tömegek számára alkalmas megoldások kidolgozásán fáradoznak. Láthatatlanok és láthatatlanok is maradnak.

Együttműködnek egymással, hogy a világ lakossága a kezébe vehesse a sorsa irányítását és ne a hitelezők szabják meg az életet!

 

 

images--10-.jpgA CIVIL CÉLOK TÁMOGATÁSA

 

Rólunk, kulturális kreatívokról sokat hallani mostanság, mivel szociológus kutatók az ezredfordulón kiadott tanulmányukban azt állították, hogy mi fogjuk megváltoztatni a világot. Nem vagyunk csodabogarak!

Mi csupán abban hiszünk, hogy az ember képes a világhoz való viszonyát, a szociális életét és a környezetét formálni és ezt képes nem mások kárára, hanem a saját akaratától vezérelve, mások javára tenni! 

A tudósok nem tévedtek!

A világ meg fog változni, mert az emberek megváltoznak. Jó dolgokat kezdeményeznek és az egymástól független, szabad baráti közösségeik a kapcsolatot is felveszik egymással. Ma már egyre többen vagyunk, akik tevékeny részesei akarunk lenni a világnak, amelyben élünk.

 

A Yagooft többnyelvű szociális hálón már nem az irigység kultúrája uralkodik!

Az ingyenes felhasználók a napi tevékenységeikkel a civil célokat támogatják.

A Yagooft többnyelvű szociális hálón a mikroközösségek (te és a barátaid) egymással kommunikálnak, kereskednek, egymást védik és az emberiséghez kapcsolódva egy idő után önállóvá, önellátóvá válnak! 

Az 50 Dollar Deal program egyfajta mód arra, hogy nagy tömegek anyagilag megerősödjenek! Természetesen ingyenes felhasználóként is jól jársz, mert örökös online nyelvtanuló rendszer költözik az otthonodba a többi ingyenes szolgáltatásról már nem is beszélve!

Globális célunk az emberiség fizetőképességének növelésével lendületbe hozni a termelést, működésbe hozni az országok gazdaságát! 
Itt találod a mikroközösségeink meghívó linkjét. Természetesen a regisztrációt követően a te mikroközösséged meghívó linkje is felkerül a facebook oldalunkra. http://www.facebook.com/YagooftCulturalcreatives

 

OLVASS TOVÁBB

 RÓLUNK ÍRTÁK - a Szerencsés Találkozások kiadványban

 FELTÉTEL NÉLKÜLI ALAPJÖVEDELEM - GYIK

 


 

Kedves piac szerető Barátunk!

Sokan keresnek meg bennünket, hogy segítsünk népszerűsíteni termékeiket, üzletüket vagy egy megnyíló piacot, mivel évek óta jelen vagyunk, látogatottságunk, hírlevél adatbázisunk és Facebook rajongóink száma az egyik, ha nem a legmagasabb a termelői termékeket népszerűsítő oldalak között.
Abba sokan nem gondolnak bele, hogy miért is lett ez a látogatottság, a magas rajongószám, ők csak azt látják, hogy MOST VAN.

Elárulom a titkot: sokat dolgoztunk érte, dolgozunk a mai nap is és sok PÉNZT költöttünk rá. Kellettek persze a jó ötletek is, de semmit nem kaptunk ingyen, mindenért meg kellett dolgoznunk, mindenért fizetnünk kellett. Akik ebben segítettek bennünket, azoknak ez úton is köszönjük!

Sok-sok nulla van abban a számban, amit eddig saját zsebből, nem pedig támogatásokból, pályázatokból fizettünk ki azért, hogy minél több emberhez eljusson üzenetünk: találjon egymásra vidék és város, jusson mindenki jó minőségű és ízű élelmiszerhez és emberi kapcsolatokhoz!

Ezért meg kell válogassuk, kiknek tudunk segíteni, hisz időnk is véges, és az egyik kiemelt terület a termelői piacok lettek. Nálunk található az egyik legnagyobb piaci adatbázis, amit a www.termeloi-piacok.hu címen is el tudtok érni.

Segítettük eddig a Királyi Vásárt, a Szimpla Háztáji Piacot, az Inárcsi Piacot, Pécsen, Nagymaroson és Adyligeten is a piac létrejöttét. Akiket kihagytam, azoktól elnézést kérek, szerencsére sok piac van.

Most a Közösségi Piacra hívom fel figyelmeteket, ami március 2-án kerül első alkalommal megrendezésre a belvárosban, az Akvárium Klubban (térkép). A szervezők városi fiatalok, lelkesek és a hely is szuper lesz, fedett, nagy és kulturált. Remélem hamar kinőjük! ;-)

Várunk mindenkit szeretettel tehát március 2-án, a termelők és a finomságok már készen állnak, most már csak Rátok, tudatos, jó minőségű élelmiszert szerető vásárlókra várunk.
A piacról itt olvashattok: http://www.termelotol.hu/termelo/kozos-piac-kozossegi-termeloi-vasar

Találkozunk a Közösségi Piacon!

Üdvözlettel, Rönky Balázs

 

Lesz-e Magyarországon garantált Alapjövedelem?

2013.07.16

Társadalom: A magyar kormány lényegében deklarálta, hogy nincs dolga a szegényekkel

Az Európai Unió folyamatosan napirenden tartja azt a kérdést, hogy miként lehet csökkenteni a tagállamokban a szegénységet. Ezt a szándékot elvileg a tagállamok is osztják, hiszen 2010-ben valamennyien aláírták, hogy 2020-ig összesen húszmillióval csökkentik a szegénységben élők számát.

Ebből finanszírozzuk az FNA bevezetését!

Kulturális kreatív az, akinek elege van

2013.07.07

Kik azok a kulturális kreatívok?

A másként gondolkodók konferenciákat tartanak, közösségeket építenek és etikus bankokat hoznak létre. Részvételi demokráciáról beszélnek, és hajmeresztőbbnél hajmeresztőbb ötletekkel állnak elő. Úgy hívják őket: kulturális kreatívok, és jellemző rájuk, hogy – legyen szó természetvédelemről vagy pénzügyekről, munkáról vagy kultúráról – minden közösségi területen új utakat keresnek. Szószólói az ALAPJÖVEDELEM bevezetésének. Kulturális kreatív az, akinek elege van.

 

 

Választások 2014 - Lakossági szemmel

Az állam lehet a társadalmi átalakulás eszköze is

Az állam felruházása jogosultságokkal nem a tőke és a gazdasági uralom, hanem a nagy tömegek, a lakosság privilégiuma, joga és kötelezettsége

A magyar lakosság felismerte 2010-ben, hogy az alapvető társadalmi antagonizmus nem a kormányzás szintjén van. A megoldást tehát nem az államtól való eltávolodásban látta, amikor a kétharmados döntését meghozta.

A helyes irány továbbra is az állam megerősítése a jogaiban! Az állam a társadalmi átalakulás élére állhat, amennyiben él a nagy tömegek még megmaradt bizalmával.

A gazdasági antagonizmus az, amely ellen az államnak és a lakosságnak egymással együttműködve kell fellépnie.

Az állam dönthet úgy, hogy az egészséges társadalmi változások élére áll és a forradalom nélküli utat, az Alapjövedelem bevezetését mérföldkőnek tekinti amikor bebizonyosodott, hogy a mai kapitalizmus már egyre kevésbé képes megfelelni a polgári demokrácia normáinak!

 

 

 

 

A mappában található képek előnézete Ökoklikk hétvége Galgahévíz