Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

 

 NAPELEM MINDENKINEK! Már itt is beszerezhető!


 Kép

  

 

 

Energiatermelés házilag

Nézd meg a videót és vedd fel a kapcsolatot a már tapasztalt sörkollektor gyártókkal. Szívesen segítenek neked is.

http://www.sorkollektor.hu

 

Energia termelés házilag from jmo video on Vimeo.

 

Sörkollektor és

egyéb házi készítésű

 napenergiahasznosító berendezések Magyarországon

 

 
Forrás:                  http://www.napenergia.fw.hu     Kis-Pap László gondozásában
 
 
Néhány külföldi berendezés, project már régen elérhető a jobb oldali menü "Irodalom, linkek" és "Képek" felirataira kattintva, ezért ezen a lapon a Magyarországon működõ napenergiahasznosító berendezéseket szeretném fényképen, vagy ha megoldható akkor szöveges leírás kiséretében bemutatni.  Szívesen közre adom a barkácstudást igénylő berendezések elkészítésének leírását, a készen vett berendezések üzemeltetési tapasztalatait, de bőven elférnek más alternatív megoldásokat tartalmazó leírások is.
Egyrészt azért mert ez nagyon hasznos elfoglaltság és sokat lehet belőle tanulni, másrészt azért, mert vélhetően sokan fognak kedvet kapni a kipróbálásra.
Az elején rögtön néhány leírás bátraknak:
Figyelmeztetés: a barkácsolás, fúrás-faragás, az elektromos szerelés NEM JÁTÉK, és bár az itt leírt dolgok egyszerűnek tűnnek, és a szerzők igyekeznek a veszélyekre külön is figyelmeztetni, komoly következményű balesetek bármikor és bárkivel a legkisebb okból is előfordulhatnak. Ha valamiben a kezelési utasítások, leírások alapos áttanulmányozása ellenére nem vagy biztos, konzultálj szakemberrel, vagy bízd rá a műveletet. Légy óvatos !

 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vezérlések, elektronikák, mechanikai trükkök:
Hőfokkülönbség kapcsolók: majo_, majo2,
Napkövető elektronikák
Mechanikák: pl. csillagászati távcsövek vezérlése alapján...

 
 


 

"A+"-os házat épít?

Miért a CALEO az "A+"-os vagy passzívházak elsőszámú fűtési megoldása?

Az alacsony energiaigényű épületek fűtéséhez szükséges energia igen csekély így a költséges megoldások soha meg nem térülő beruházássá válnak.

A Caleo fűtésrendszerei gyorsan és alacsony beruházási költségek mellett kialakíthatóak, mindemellett az üzemeltetési költség terén kiemelekedően jó eredményeket érnek el.

 

0 Ft-os fűtésköltség?

Még a modern hőtermelővel ellátott költséges fűtésrendszerek és hőszivattyúk gazdaságosan működnek, addig a Caleo fűtés napelemmel kombinálva költségek nélkül üzemeltethető!


Az év folyamán a hálózatba visszatáplált energia a fűtési szezonban fedezi a fűtésre szánt energiát.

 

Egyszerűsített megtérülési számítás:

A számítás alapját egy az A+ besorolású 100m2 alapterületű épület adja (energia szükséglet fűtés célra 30kWh/m2 év, ugyanan ez passzív ház esetében szabvány szerint kevesebb mint 15kWh/m2 év)
 

 

   

 

1. Caleo fűtésrendszer kivitelezése
napelemes rendszer nélkül

 

 

Hőtermelő

Kondenzációs gázkazán

Caleo

Beruházási költség

2,100 000

800 000

Gáz tervezése + bevezetésének díja /
elektromos hálózatbővítés

700 000

130 000

Kémény kialakítása + kéménybélelés

500 000

0

Karbantartás 4 évente

80 000

0

Havi fűtésszámla

15 000

25 000

Összes költség a 4.év végén

3,740 000 Ft

1,530 000 Ft

Összes költség a 12.év végén

4,620 000 Ft

2,730 000 Ft

 

   

 

2. Caleo fűtésrendszer kivitelezése
napelemes rendszerrel kombinálva

 

 

Hőtermelő

Kondenzációs gázkazán

Caleo

Beruházási költség

2,100 000

2,600 000

Gáz tervezése + bevezetésének díja /
elektromos hálózatbővítés

700 000

130 000

Kémény kialakítása + kéménybélelés

500 000

0

Karbantartás 4 évente

80 000

0

Havi fűtésszámla

15 000

0

Összes költség a 4.év végén

3,740 000 Ft

2,730 000 Ft

Összes költség a 12.év végén

4,620 000 Ft

2,730 000 Ft

 

Az egyszerűsített számítás nem kalkulál az energiaár emelkedésekkel, ennek figyelembe vétele mellett a napelemes rendszer megtérülési ideje várhatóan mindössze 6-8 év !

 


 

 

21.02.2012

 

Nagy népszerűségnek örvend az Aiolus News, amelynek írásai francia, olasz és december óta angol nyelven jelennek meg, de az Energiacentrummal való szoros együttműködés révén tartalmának jelentős része magyarul is hozzáférhető. (Aiolus News)

 

Az Aiolus News, amely nevét az ógörög mitológia szél-istenétől, Aiolosztól kapta, olyan nemzetközi hírportál, amelynek középpontjában a fenntartható fejlődés és a hozzá szorosan vagy lazábban kötődő témakörök állnak. Ennek megfelelően számolnak be hírei, cikkei, interjúi a megújuló energiákról, a környezetvédelemről, az alkalmazott tudomány újdonságairól, „alternatív” üzleti kísérletekről. De szó van bennük egészséges életmódról, spirituális kérdésekről, helyet kap az ezek által ihletett művészet - tehát minden, ami élhetővé, élhetőbbé teszi világunkat.

Az Aiolus News életre hívói hiszik ugyanis, hogy van élhető jövője az emberiségnek, de ez azonban elsősorban rajta múlik. Hiszik ezt még akkor is, amikor szinte csak rossz és riasztó hírek érkeznek szinte óránként a világ minden tájáról a pénzügyi válságoktól az egyre súlyosbodó természeti katasztrófákig. Mindemellett egyre hangosabbak azok, akik a maja naptárban megjósolt 2012. december 21-i világvégét emlegetik, mintegy igazolni látják a „próféciát” az események egymásutániságától, miközben valóságos üzletágat alapítottak – akárcsak a 2000 előtti Nostradamus-lázzal – emberek százmillióinak kollektív félelmére.

Ez utóbbival is szembe kíván szállni az Aiolus News. Kiutat keres a negativitások feloldhatatlan dugójában vergődő információs sztrádáról, és szakítani akar a „good news is no news” esztelen hagyományával. A világvége – a maga apokaliptikus értelmében – ezúttal is elmarad, ugyanakkor tudatosítani kell, hogy a mai világrend valóban a végéhez közeledik, de beköszönthet egy új, amelyben nem hadigépezetek, átláthatatlan összefonódású, gátlástalan megakonszernek, önkényes tőzsdei manipulációk irányítanak, hanem talán – az emberiség történetében először – a józan ész, a gondolkodó emberek összefogása.
Az internet több mint másfél évtizedes történetének legnagyobb vívmánya, hogy számos hasonlóan gondolkodó, világot jobbító szándékú ember talált egymásra a Föld különböző pontjain. Ezt a folyamatot kívánja erősíteni az Aiolus News is, az Energiacentrummal való szoros partneri kapcsolat kialakításával: a két portál alapelvei, célkitűzései azonosak, kölcsönösen szélesítik egymás tartalmi spektrumát és ezáltal egymás olvasótáborát is, amely idővel komoly erősítést jelenthet a környezettudatos, a fenntartható fejlődést szem előtt tartó, felelős polgárok táborának, itthon és a határokon túl egyaránt. 

G. W. Caine, főszerkesztő 

 

 

Hogyan lehet olcsóbb az áram?
Megjelent: 2010.04.26. 05:04
Frissítve: 2010.04.26. 05:24
Olyan berendezést kell működtetni, ami megújuló energiával állít elő hőt.
Olcsóbban juthatnak villamos energiához az egyetemes szolgáltatásban azok, akik az áramot olyan berendezés működtetésére használják, amely megújuló energiahordozóval állít elő hőt épület fűtésére - írja a Világgazdaság.
Az úgynevezett H-tarifáról szóló rendelet már az év elején hatályba lépett, de a végrehajtási utasítás csak most jelent meg. A H-tarifa nem lehet magasabb a legolcsóbb áram áránál, azaz az éjszakai áraménál.
Ez a tarifa kilowattóránként 31,50 forint, míg az egyetemes szolgáltatásban az áram ára 48,40 forint. A lap megjegyzi, hogy a H-tarifa csak a fűtési idényben él. Az Elmű-Émász viszont egész évben kínál G, azaz geo-tarifát, ami kedvezőbb a H-tarifánál.
Forrás: MTI

 

 


 

 
VADÁSZAT !
Szeretnék ide egy világtérképet, kontinensekkel, országokkal, városokkal, és remélhetően bennük egy csomó picike kis pöttyel, amikre kattintva egy csomó napenergiahasznosító berendezés - jó esetben több éves -  tapasztalati adatai megjeleníthetők lennének... Amennyiben rajtam kívül más is veszi a fáradtságot, meg a fotógéppuskát, meg a kérdés-zsákot, és használja is mindezeket.
Tehát, ha valaki akármerre/valamerre jártában napkollektorokat lát, próbáljon szóba elegyedni a tulajjal és kideríteni, hogy az a berendezés mire van használva, hogyan van megelégedve vele, milyen tapasztalatai vannak. Ha a tulaj megengedi, akkor fotózza le a lényeges részeket. Ne felejtsen el rákérdezni a mindenféle árakra, mert enélkül nem sokra megyünk a riporttal :-(
Ha nincsenek nyelvi problemák, bíztassa a tulajt hogy jöjjön a "Napenergia?..." fórumba, lehet hogy egy csomóan szeretnének kérdezni tőle ezt-azt.

Ha valami egységes, megkérdezendő adatlap felépítésére vannak ötletek, azokat várom vagy a "Napenergia?..." fórumba, vagy az alábbi honlapon található e-mail címemre.

http://www.napenergia.fw.hu            Kis-Pap László  2006.12.06. 

 

tovább  -  Napenergia-hasznosító berendezések

 

tovább -  ESCO Szolgáltatások Magyarországon

 

 

Cipruson bejelentették, hogy a szigetország 2014 júniusában tervezi bevezetni a garantált Alapjövedelmet

A hír azt bizonyítja, hogy valamennyi Eu tagállam hatáskörébe tartozik a döntés a Feltétel Nélküli Alapjövedelm bevezetéséről. Mindössze politikai szándék és akarat kérdése az adott tagállam részéről.

Ez a fajta megoldás a polgári demokrácia igazi győzelmét és a társadalmi kiegyezés alapját hozhatná el Magyarországnak is. Valamennyi politikai szereplőnek kormánypárti és ellenzéki oldalon az FNA elképzelés mentén sikerülhetne egészséges párbeszédet lebonyolítani és legalább ebben az egyetlen kérdésben együttműködni egymással.

Örömmel üdvözöljük a szigetországban megszületett politikai akaratot és a tiszteletre méltó döntést!

Továbbra is bízunk benne, hogy az Orbán kormány is elvégzi a szükséges közgazdasági számításokat és Ciprushoz hasonlóan olyan döntést hoz, amely az Alapjövedelem bevezetésével rántja ki a devizahiteleseket a bajból ugyanúgy, ahogy a többi elszegényedett társadalmi réteget is!  

Az Alapjövedelem egyetlen akadálya az irigység kultúrája lehetne, amit évszázadokkal ezelőtt a profitéhes tőke alapozott meg és ideje száműzni a társadalmi normák közül a devianciák sorába miután bebizonyosodott, hogy a mai kapitalizmus már nem képes a polgári demokrácia normái szerint működni.

A mai működésképelen rendszer alternatívája, a forradalom nélküli társadalmi változás útja az FNA!

Az Alapjövedelem bevezetése az Eu tagállamok hatásköre! Mindössze politikai akarat kérdése és csupán a jelenleg is rendelkezésre álló állami pénzeszközök gazdaságélénkítő átcsoportosítását kívánja meg! 2013.08.09.

Ebből finanszírozzuk az FNA bevezetését!

 

 RÓLUNK ÍRTÁK - a Szerencsés Találkozások kiadványban

 FELTÉTEL NÉLKÜLI ALAPJÖVEDELEM - GYIK

 
 

A mappában található képek előnézete Ökoklikk hétvége Galgahévíz