Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A köztársasági elnök aláírta a Földtörvényt

2013.07.01

Ebből finanszírozzuk az FNA bevezetését!

 

Hargitai Miklós: Schmittjános

Hargitai Miklós| Népszabadság| 2013. július 1.

 

 

 
 

Beiktatási beszédében Áder János egyetlen szót sem szólt a jogról., az alkotmányosságba vetett bizalomról, meg a normakövetésről, ami a jobboldal választási programja szerint „nemcsak az állampolgároktól elvárt kötelesség, hanem a hatalomgyakorlókkal szemben is alapvető követelmény”.

Gyáva beszéd volt, mert a jogász Áder pontosan tudta, hogy Magyarországnak a köztársasági elnöki szerepkör „schmittpáli” újraértelmezése és a kétharmad parlamenti ámokfutása után sürgős közjogi és politikai kontrollra lenne szüksége.

Tisztában volt vele, hiszen maga nyilatkozta csütörtökön a nemzeti hírügynökségnek: úgy látja, hogy hivatalba lépése óta megszűnt a nem házszabályszerűen vagy az utolsó pillanatban benyújtott törvénymódosító javaslatok gyakorlata, „kénytelenek voltak tudomásul venni azt, hogy bárki is próbálkozna ezzel, ez nem fog az én szűrőmön átmenni” – hogy aztán pénteken csont nélkül aláírja a földtörvényt, mondván, annak alkotmányossága sem tartalmi, sem formai szempontból nem vonható kétségbe. Nos, kedves elnök úr, ön nem az igazat mondja.

A földtörvényhez ugyanis szintén érkezett az utolsó pillanatban beterjesztett, a lényeget átíró kormánypárti módosító, ugyanúgy, mint az ön által szintén szignált negyedik alaptörvény-módosításhoz vagy a dohánytörvényhez, illetve az energiahivatalról szóló törvényhez. Ezekről a parlament kénytelen volt érdemi vita nélkül, közjogi alkotmányellenességi helyzetet előidézve dönteni. Azaz nem változott itt semmi. Az üzleti vagy politikai szempontból igazán fontos jogszabályokat továbbra is miniszter(elnök)i dolgozószobákban és lobbisták számítógépein írják, a kormánytöbbség az ismeretlen eredetű és tartalmú szövegeket élőszó nélkül törvénybe iktatja, a köztársasági elnök pedig aggálymentesen aláírja.

A földtörvény azonban súlyosabb eset az átlagosnál: ennek elfogadásánál halmozott jogsértés történt.

A házszabály szerint, amennyiben a levezető elnök elhagyja az elnöki széket (ahogyan azt Latorcai János tette a földtörvény szavazásakor), az ülés megszakad, és csak akkor folytatódhat, ha a házelnök újból összehívja. Ilyesmire nem került sor. Ha esetleg szünetként értelmezzük az epizódot, a folytatás akkor sem volt házszabályszerű, hiszen ahhoz az elnöki helyen lévő kártyaolvasó aktiválására lett volna szükség, ami szintén elmaradt. Továbbá: a Jobbik név szerinti szavazást kért a földtörvényről – s ilyen esetben ezt a házszabály kötelezően előírja.

Hab a tortán, hogy a radikálisok pulpitusfoglalásakor leállították a parlamenti tévéközvetítést – holott az ülésnapot nem zárták le –, amivel az országgyűlési törvényt sértették meg.

Ha Áder a társadalmi konszenzust is nélkülöző földtörvény legitimációjának megteremtése érdekében mindezt jogszerűnek állítja be (bármilyen hivatkozással), akkor egyrészt nem mond igazat, másrészt ugyanazt a jogrelativizálást folytatja, amit a Fidesz 2006-tól rendre felrótt a másik politikai oldalnak.

Az igazság mellé beszélő, pártszolga köztársasági elnök Magyarországon a magát keresztény-konzervatívnak tartó tábor találmánya: Orbán Viktor immár kettőt is adott belőle a nemzetnek, pedig már az első is több volt az elégnél.

 

Ami a TV közvetítésből kimaradt

 

A kormánypártok vízügyi szakpolitikusát izraeli nagykövetté nevezték ki!

2013.06.28

Izraeli nagykövet lett a kormánypártok vízügyi szakpolitikusa 

2013.06.26. Nagy Andort, a kormánypártok vízügyi szakpolitikusát nevezte ki a kormány izraeli nagykövetté!  A  termőföldünk után ez lehet a következő árucikk. A tények sajnos alátámasztják ezt a jogos feltételezést.

 

Teljes bejegyzés Menüpont: TERMŐFÖLD 2013 Fényképek: Amerikai elnökök Hozzászólások: 0

Orbán Viktor nem szavazott 2013.06.21.

2013.06.24

Elfogadták a nagytőkéseknek kedvező és nemzetvesztő földtörvényt.

A szavazás körülményei eléggé érdekesek és sokat mondók. 2013. június 21.

Az államnak szolgálnia kell a közösségeket a jogai gyakorlásában! A 227 civil szervezet, a gazdák országos tiltakozása és a Jobbik parlamenten belüli tiltakozása azt bizonyítja, hogy a földforgalmi törvény a lakosság jogfosztásával került megszavaztatásra. NO BRAVO Az Országgyűlés felettes szerve, a Költségvetési Tanács, amelynek elnökét a Trilaterális Bizottság, más néven a Billerberg Csoport delegálja, már nyíltan diktál Mr. Izrael Áder Jánosnak és Mr. Állam Rogán Antalnak. Kilépett a háttérhatalom a láthatatlanságból. 

Teljes bejegyzés Menüpont: TERMŐFÖLD 2013 Fényképek: Ők is félnek Hozzászólások: 0

Földhelyzet Magyarországon 2013

2013.06.24

 A spekulációs földszerző tőkének azért fő célpontja ma a magyar határ, mert birtokviszonyainkban mindenki mindenkinek ellensége, könyékig ér a korrupció, és a tényleges gazdálkodási viszonyokról érdemi beszámolóval senki nem tartozik senkinek.

Földadóról pedig, amely ezt rendbe tenné, még beszélni sem szabad. Pedig egy olyan földadórendszer, amely a saját területek használóit nullaszázalékos kulccsal segítené, a munka nélkül birtokjövedelmet szerzőket pedig közteherviselésre kötelezné, hamar összegereblyézné a viszonyokat.

Teljes bejegyzés Menüpont: TERMŐFÖLD 2013 Fényképek: Magyarságtudat Hozzászólások: 0

Földtörvény szavazás 2013.06.21.

2013.06.22

 Megszavazták a parlamentben a földtörvényt!

2013. június 21., péntek, 12:25 
Szerző: hvg.hu

 

Botrányos fordulatot vett pénteken a parlamentben az új földforgalmi törvény szavazása, de a Jobbik-frakció hazaárulózása közben is elfogadták a javaslatot. Az őrséget végül nem hívták be a terembe, a hangzavarban is megszavazták, amit kellett, majd berekesztették az ülést.

2013-06-26. 18:46

Teljes bejegyzés Menüpont: TERMŐFÖLD 2013 Fényképek: Magyarságtudat Hozzászólások: 0

Ángyán József rendszerváltásra vár 2012.11.09.

2013.02.25

Földrablás és a tüzelő oligarcha: Ángyán rendszerváltásra vár

2012. november 9. 07:40 , Legutóbb frissítve: 2012. november 9. 12:39 Fónai Imre
Még tagja a Fidesz-frakciónak, igaz, a lejárató kampány már folyik ellene, s úgy tudja, a gödöllői egyetem dékánja, rektora is kapott már vele kapcsolatos „feladatot”. A somogyi földbérleti ügyekkel kapcsolatos vizsgálattal karácsonyra készül el. Ángyán József ex agrár államtitkár, egyetemi tanár a hosszú hétvégén szűkebb pátriájában, Somogyban járt.
Teljes bejegyzés Menüpont: TERMŐFÖLD 2013 Fényképek: Ökoklikk hétvége Galgahévíz Hozzászólások: 0

FÖLDTÖRVÉNY - Gazdák harca!

2013.02.25

Aki pofázik, megdöglik? Gazdakörök harca az állami földekért

Aki pofázik, megdöglik Bábonymegyeren?

Fenyegető feliratot mázoltak kapujára annak a bábonymegyeri gazdának, aki az agrárkamarai választások lebonyolítását kifogásolta. Ő is állami földet szeretne helyben, de a környéket már mások is kiszemelték maguknak.
Teljes bejegyzés Menüpont: TERMŐFÖLD 2013 Fényképek: Magyarságtudat Hozzászólások: 0

 

A VIDÉK REMÉNYSÉGE az ujjáalakult KISGAZDAPÁRT 2013. JÚLIUS

 

 

 

VÁLASZTÁSOK 2014 - LAKOSSÁGI SZEMMEL 

 

 

 

Cipruson bejelentették, hogy a szigetország 2014 júniusában tervezi bevezetni a garantált Alapjövedelmet

A hír azt bizonyítja, hogy valamennyi Eu tagállam hatáskörébe tartozik a döntés a Feltétel Nélküli Alapjövedelm bevezetéséről. Mindössze politikai szándék és akarat kérdése az adott tagállam részéről.

Ez a fajta megoldás a polgári demokrácia igazi győzelmét és a társadalmi kiegyezés alapját hozhatná el Magyarországnak is. Valamennyi politikai szereplőnek kormánypárti és ellenzéki oldalon az FNA elképzelés mentén sikerülhetne egészséges párbeszédet lebonyolítani és legalább ebben az egyetlen kérdésben együttműködni egymással.

Örömmel üdvözöljük a szigetországban megszületett politikai akaratot és a tiszteletre méltó döntést!

Továbbra is bízunk benne, hogy az Orbán kormány is elvégzi a szükséges közgazdasági számításokat és Ciprushoz hasonlóan olyan döntést hoz, amely az Alapjövedelem bevezetésével rántja ki a devizahiteleseket a bajból ugyanúgy, ahogy a többi elszegényedett társadalmi réteget is!  

Az Alapjövedelem egyetlen akadálya az irigység kultúrája lehetne, amit évszázadokkal ezelőtt a profitéhes tőke alapozott meg és ideje száműzni a társadalmi normák közül a devianciák sorába miután bebizonyosodott, hogy a mai kapitalizmus már nem képes a polgári demokrácia normái szerint működni.

A mai működésképelen rendszer alternatívája, a forradalom nélküli társadalmi változás útja az FNA!

Az Alapjövedelem bevezetése az Eu tagállamok hatásköre! Mindössze politikai akarat kérdése és csupán a jelenleg is rendelkezésre álló állami pénzeszközök gazdaságélénkítő átcsoportosítását kívánja meg! 2013.08.09.

 

Ebből finanszírozzuk az FNA bevezetését!

 

 

 

 

 

A mappában található képek előnézete Ők is félnek