Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csányi az agráriumba menti át a pénzét

Lássuk végre tisztán, mi is történik a lakosság tudtával, hiszen a jól bevált módszerrel továbbra is minden a nyilvánosság előtt zajlik.

Mi egyszerűen a napi híreket vetjük össze mindazzal, ami a hivatalos sajtóban meg sem jelenhet. A következtetések levonása már mindenkinek a magánügye. 2013.07.20.

Még csak a földkérdést vettük górcső alá. Alig négy nap távlatában is beigazolódni látszik a sejtésünk: a tömérdek adóforintokból jobbára az hasznosult, amit elloptak.

Mikor, kik és hogyan, az nem kérdés. Törvényesen és legálisan. Lakossági felhatalmazással élve. A szereptévesztés  pedig csak a választások évében számít számonkérhető kategóriának.

 

 

Ángyán: maffiacsaládok nevezik ki a kormánytagokat - a videó ismeretében már könnyen érthető az áterőltetett gyalázatos földtörvény 2013.06.21.

Magyarázatot kap Csányi Sándor milliárdjainak kivonása a bankszférából és átcsoportosítása az agrárszférába, ami 2013.július 19.-én meg is történt.

nolvideo  |  2013. május 25.
 

A volt földművelésügyi államtitkár szerint Csányi Sándor, Nyerges Zsolt és Leisztinger Tamás, összesen 6 érdekeltség 14 milliárdot vett ki a közös agrárkasszából, a közpénzekből az elmúlt években.

Ez a 6 érdekeltség uralja az agráriumot, miközben a 300000 kis gazdálkodónak ugyanebből a közös agrárkasszából hosszú harcok és erőfeszítések árán, mindösszesen 2 milliárd Forint jutott! NO BRAVO!

Gondoljuk, hogy ezek a tények! Márpedig ha ezek a tények, az aránytalanság magáért beszél és nem azt bizonyítja, hogy ebben az országban bármi is történne a közcélok érdekében.  Mindössze arra bizonyíték, hogy Magyarország elitből is jobbat érdemelne!

 

 
 

Csányi megint milliárdokért adott el OTP-t

 

Újabb 2,8 milliárd forint értékű OTP-részvényt értékesített Csányi Sándor. A bank elnök-vezérigazgatója két nap alatt eladta papírjai négyötödét.

Forrás: NOL| 2013. július 22. 

A Csányi Sándor, a bank elnök-vezérigazgatójának érdekeltségébe tartozó Bonitás 2002 Zrt. múlt pénteken újabb OTP-részvényeket értékesített összesen mintegy 2,8 milliárd forint értékben – derült ki a pénzintézet mai közleményéből. A Unicredit Bankon keresztül 316.124 OTP törzsrészvényt 4519 forintos átlagáron, míg a Takarékbank igénybevételével 333.876 papírt 4227 forintos átlagáron adott el. Ezzel a Bonitás tulajdonában lévő OTP-részvények száma 500 ezerre (ez 0,18 százalékos részesedést jelent) csökkent. Emellett Csányi Sándor közvetlen tulajdonában van még további tízezer részvény.

Mint arról beszámoltunk, Csányi Sándor egy nappal korábban, múlt csütörtökön már értékesítette a közvetlen és közvetett tulajdonában lévő OTP-részvények nagyobb részét, mintegy 60 százalékát. Az OTP-vezér majdnem minden olyan részvényt értékesített a pénzintézetből, amely a saját tulajdonában volt, jelképesen csak tízezer darabot tartott meg. Az értékesítés összesen 1,6 milliárd forintos bevételt jelentett a számára. A Csányi Sándor érdekeltségébe tartozó Bonitás 2002 a nála lévő OTP-részvények több mint felét adta el, összesen 6,2 milliárd forintért.

A bejelentés hatására pénteken több mint tíz százalékot esett az OTP-részvények értéke a tőzsdén. A bank közleménye szerint Csányi Sándor és vállalkozásai hazai, elsősorban agrár- és élelmiszer-ipari beruházások finanszírozására csoportosítják át a vagyont. A Magyar Nemzet Online vasárnap délután arról írt, hogy Csányi Sándor a visszavonulását készíti elő, ezért értékesíti részvényeit, ezt azonban az OTP még aznap cáfolta.

Mint arról a Népszabadság beszámolt, a tőke most el is kel. Korábbi hírek szerint ugyanis komoly fejlesztési munkák folynak a Csányihoz tartozó Bonafarm-csoporton belül. Úgy tudjuk, a portfólió egyik meghatározó egységénél, a Bóly Zrt.-nél az öntözési rendszer jelentős fejlesztése folyik, emellett a csoporton belül állattenyésztési teleprekonstrukciókat is végeznek. Ismereteink szerint ezek mindegyike nagy falat, mindkét program milliárdos nagyságrendű.

Amennyiben a most értékesített részvényekből származó pénzeket valóban beruházásra fordítják, akkor mégis az tűnik a legvalószínűbbnek, hogy a Bonafarm egy már régóta dédelgetett elképzelése lesz a középpontban. A cég már jó ideje tervezi, hogy felépíti az ország legnagyobb vágóhídját a déli országrészben.

Ismereteink szerint ezzel kapcsolatban tavaly év végén el is dőlt, hogy a beruházásért folyó versenyben Mohács városa lett a befutó. Az önkormányzattal a Bonafarm és a Pick Szeged alá is írta az erről szóló szerződést. A projekt költségeit mintegy tízmilliárd forintra becsülik. A most értékesített részvénycsomag méretéből arra lehet következtetni, hogy a forrás nagyobb része erre az üzemre kell.

 

Eladta OTP-papírjait Csányi Sándor

2013-07-19 20:41:00
Budapest - OTP-részvényeket adott el a bank elnök-vezérigazgatója, Csányi Sándor - tette közzé az OTP Bank Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

Az elnök-vezérigazgatója gyakorlatilag kiszállt az OTP Bank részvényeiből. Csányi Sándor darabonként 4668 forintos átlagáron 342 818 darab OTP-törzsrészvényt értékesített. Emellett a Bonitás 2002 Zrt. a Budapesti Értéktőzsdén darabonként 4617 forintos átlagáron 1 millió 350 000 darab OTP-törzsrészvényt adott el. Így a Bonitás 2002 Zrt. tulajdona az OTP Bank által kibocsátott részvényből 1 millió 150 000 darabra (0,41 százalékra) csökkent.

A bank közlése szerint Csányi Sándor és vállalkozásai hazai, elsősorban agrár- és élelmiszeripari beruházások finanszírozására csoportosítja át az értékesített OTP Bank-részvényekből származó bevételt.

A piacnak nem elég magyarázat az, hogy 8 milliárd forinthoz közeli OTP-eladás oka az elnök-vezérigazgató portfoliójának átalakítása - mondta Török Bálint, a Buda-Cash Brókerház elemzője. A befektetők a papírok eladásának valódi okát keresik, de nem találják. Főleg arra lennének kíváncsiak, hogy miért ekkora mennyiséget, és miért ilyen rövid idő alatt adott el Csányi Sándor, amikor tudhatta, hogy ezzel mit indít el a piacon - tette hozzá az elemző. 

MTI

 

Csányi Sándor az OTP-ből az agráriumba viszi a pénzét

 

Értékesítette az OTP-ben meglévő vagyonának 60 százalékát Csányi Sándor. A bank elnök-vezérigazgatója 7,8 milliárd forintot adott el a bankrészvényből, a hivatalos kommentár szerint hazai agrárbefektetésre készül. Az eladás pánikot váltott ki az OTP egyébként is megtépázott piacán.

NOL| 2013. július 19. 

Esett a tőzsde, zuhant a forint, kisebb pánik tört ki a piacon, miután az OTP Bank közzétette, hogy Csányi Sándor elnök-vezérigazgató 7,8 milliárd forint értékben adott el a pénzintézet (közvetlen és közvetett tulajdonában lévő) papírjaiból.

Az OTP-vezér majdnem minden olyan részvényt értékesített a pénzintézetből, amely a saját tulajdonában volt, jelképesen csak tízezer darabot tartott meg. Az értékesítés összesen 1,6 milliárd forintos bevételt jelentett a számára. A Csányi érdekeltségébe tartozó Bonitás 2002 Zrt. a nála lévő OTP-részvények több mint felét adta el, összesen 6,2 milliárd forintért. 

A bank közleménye szerint Csányi Sándor és vállalkozásai hazai, elsősorban agrár- és élelmiszer-ipari beruházások finanszírozására csoportosítja át a vagyont – ám túl nagy a pakk ahhoz, hogy ezt a befektetők örömmel fogadnák.

 

 

Ami az agrárbefektetéseit illeti, Csányi a Napi Gazdaságnak adott tavaly decemberi interjújában elmondta, eddig 24 milliárdot ruházott be agrárcégcsoportjának fejlesztésébe, ebből 15 milliárd forint az állattenyésztési ágazat fejlesztését finanszírozza, a cégekből pedig saját bevallása szerint eddig egyetlen forintot sem vett ki 1995 óta. A cégcsoportnál nagyjából ötvenmilliárd forint beruházást terveznek, egy új vágóhíd, illetve a Pick szegedi új gyárának megépítésével. A legalább évi egymillió sertés kapacitású, Mohács térségébe tervezett 10 milliárdba kerülő vágóhíd építését egy-két, míg a szegedi beruházást két-három éven belül szeretnék megkezdeni, emellett pedig külföldön is terjeszkedne a cégcsoport.

A Csányi agrárvállalkozásait összefogó Bonafarm-csoport – mely Magyarország legnagyobb mezőgazdasági- és élelmiszer-ipari vertikális integrációja – éves árbevétele 140 milliárd forint volt tavaly. A csoportot összefogó zrt. 2011-ben egy nagyobb, majdnem 140 millió eurós (akkori árfolyamon körülbelül 38 milliárd forint), 5 éves lejáratú refinanszírozási hitelt vett fel (a vállalatcsoport cégeinek is vannak más hitelei). Csányi Attila, a vállalatcsoport vezérigazgatója a Portfolio.hu-nak adott tavaly novemberi interjújában arról beszélt, hogy "operációs szinten nulla körül alakul a nyereség, ám a hiteltörlesztéseket, és az új stratégiai beruházásokat nem termeli ki a cégcsoport. Ezeket mind saját erőből, tulajdonosi tőkehozzájárulásból kell megvalósítani." A cégvezető emellett hozzátette, hogy "a megtérülést korábbra számoltuk, de ez már jó pár éve csúszik. Valahol most szembesültünk azzal, hogy mennyire komplex ez az iparág." A fejlesztés tehát kényszer a vállalatcsoportnál, a hatékonyabb működéssel lehet csak nyereségessé válni.

A logika tehát azt mondja, hogy ennek eléréséhez még több saját – Csányi Sándortól származó – tőkét kell invesztálni a cégcsoportba, ehhez pedig mobilizálni kell a rendelkezésre álló erőforrásokat. Forrás: hvg.hu

 

 

OLVASS TOVÁBB

Ebből finanszírozzuk az FNA bevezetését!

Egekben a krumpli ára 2013.08.15.

 

 

 

 

 

 

 

Cikkek

A Simicska birodalom Észak-Dunántúl agrárszféráját uralja

2013.07.23

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Csányi az agráriumba menti át a pénzét | Fényképek: Ők is félnek | Hozzászólások: 0