Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Földtörvény szavazás 2013.06.21.

2013.06.22

Sorry, de a civi lakossági tiltakozást nem tudjuk dokumentálni. Pártsemlegesek vagyunk. Ebben a témában minden más politikai szereplő némán meglapult. 4-5 ellenszavat elegendő lett volna a gyalázatos törvény bevezetésének megakadályozására!

 

FÖLDTÖRVÉNY

Elfogadták a nemzetvesztő földtörvényt

2013. június 21.

 

Az új földforgalmi törvény  a nagybirtokrendszer felé tolja el Magyarországot, 2014-től pedig megengedi a külföldiek földvásárlását.

A tervezet emellett ellentétes a helyi közösségek érdekével, a fenntarthatósággal, a megmaradásunkkal - az oligarcháknak és a maffiacsaládoknak kedvez.

 

Közös sajtótájékoztató

Három szervezet - a Váralja Szövetség, az Élőlánc Magyarországért és a Gazdálkodó Családok Szövetsége - a Parlament melletti Alkotmány utcában várta a fejleményeket egy közös sajtótájékoztató keretében.

A megjelent mintegy 150 honpolgár a kihangosított élő adást követve döbbenten vette tudomásul azt az ámokfutást, amit ma a kormánypártok hazánk ellen műveltek.

 

Tiltakozott az ország

Már rég nem csak a Váralja Szövetség és az Élőlánc tiltakozik a földtörvény ellen. A több mint kétszázhúsz civil szervezet mellett ma a gazdák is kitettek magukért: több mint 50 helyszínen demonstráltak félpályás útlezárással a hazaáruló tervezet ellen. Köszönjük ezt az egész ország nevében gazdáinknak!

 

A Jobbik megpróbálta megakadályozni a szavazást, ezért nem szavazhatott

A szavazás előtt a Jobbik valamennyi képviselője elfoglalta az elnöki pulpitust és megpróbálta a szavazást obstrukcióval megakadályozni, miközben az LMP képviselői is molinókra írt üzenetekkel támadták a földtörvényt. Az ügyből hatalmas botrány kerekedett, amelyre 1912 óta nem volt példa. A Fidesz végül a Házszabályt súlyosan megsértve a hangzavar és a botrány ellenére megszavaztatta a javaslatot.

 

Latorcai János levezető elnök ezt megelőzően kizárta a Jobbikot a szavazásból, így mindössze 270 képviselő jelenlétében döntött a T. Ház.

Az sem volt akadály, hogy a Házszabály szerint név szerinti szavazást rendeltek el, Latorcai úr ezt is megoldotta egy egyszerű szavaztatással.

253 igen, 17 nem

 

A Fidesz és a KDNP 251 képviselője, továbbá Pősze Lajos és Balogh József független képviselők szavazatával Házszabály-ellenesen áterőszakolták a T. Házon a nemzetvesztő földtörvényt. 

 

A javaslatra NEM-mel szavazott a Fideszből Ángyán József és Bencsik János. 

Nem szavazott továbbá Wittner Mária, Kövér László és Orbán Viktor.


A kormányfő lépése egyértelműen azt támasztja alá, hogy a kormányában az történik, amit a nemzetközi pénzügyi oligarchia diktál!

 

"A fideszesek és a KDNP-sek, ahogy egy nyugodt erőhöz illik, elvégezték a mai napra kiporciózott munkát." (Vajon ki porciózza ki a "munkájukat"?)

 

 

Az MSZP-s elvtársak is gyáván meghunyászkodtak

 

Ők is segítették a kormányt uraló nemzetközi pénzügyi oligarchiát, ugyanis mindössze hat képviselőjük vett részt a szavazáson.

Ez azért volt fontos, mert a földtörvény megszavazásához a jelenlévő képviselők szavazatának kétharmada volt szükséges.

A gyurcsányista koalíció egyetlen embere sem vett részt a szavazáson.

Döbbenetes: Az MSZP-sek 88%-a otthon maradt!

Ángyán József erre utalva elmondta: "egy MSZP és Fidesz közeli maffiahálózat mozgatja a törvényhozást".

 

Ángyán József kilépett a Fidesz-frakcióból

Ángyán József, a kormány korábbi vidékfejlesztési államtitkára, aki mindvégig következetesen a kis- és középgazdálkodókra épülő modell támogatója volt, a mai napon végérvényesen távozott a Fidesz frakciójából - mindezt sajtótájékoztatónkon jelentette be. Ángyán József elmondta: mindvégig megpróbált fordítani a szekeren, de ez nem sikerült. 

 

Politikai mozgalom hazánkért

A sajtótájékoztatón a Váralja Szövetség álláspontját Hetzmann Róbert tolmácsolta: a földtörvény megszavazása bebizonyította, hogy a magyar kormány nem a nemzet érdekében áll fenn és nem a nemzet oldalán áll.

Ángyán József a sajtótájékoztatón bejelentette: új politikai mozgalomra van szükség, amely képes összefogni azokat a tisztességes embereket, akik az elmúlt húsz évben nem szennyeződtek be. Ez lenne a Tisztességes Emberek Szövetsége, amelynek az a feladata, hogy a különféle szervezeteket összefogja és a váltott műszakban dolgozó maffiahálózatot leválassza az államról.

 

Külföldiek, oligarchák, bankok

A földtörvény tegnapi utolsó módosítása ráadásul újabb bűnnel súlyosbítja a helyzetet: most már a bankok is szerezhetnek földeket jelzálog formájában - rájuk pedig semmilyen korlát nem vonatkozik.

A földtörvény a nagybirtokrendszer kiteljesedéséhez vezet, ugyanis kiskapui további birtokkoncentrációt eredményezhetnek, a jelenlegi helyzethez pedig hozzá sem nyúl.

Lehetővé teszi továbbá az EU valamennyi tagállama számára a termőföld tulajdonjogának megszerzését, ráadásul a magyar állam jogosítványairól szóló részeknél kihúzták a "magyar" szót.

 

Mit mond az Aranybulla?

"Hogy az országon kivül valóknak birtokot adni nem kell. Továbbá, birtokot az országon kivül való embernek ne adjanak.

1. § Ha valamelyest adtak vagy eladtak, azt a haza fiai válthassák meg."

(1222. évi XXVI. törvénycikk)

 

 

A földtörvény semmisségének a kimondásáért lakossági mozgalom indul

"Semmis az a törvény, amelyet a magyar nép megkérdezése nélkül, a Házszabály kijátszásával, erőszakkal szavaztattak meg!

A FÖLDTÖRVÉNY ÉRVÉNYTELEN!"

 

Akik megszavazták a gyalázatos földtörvényt: http://www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_szav.szav_lap_egy?p_szavdatum=2013.06.21.12:49:54&p_szavkepvszav=I&p_ckl=39

 

Orbán Viktor nem szavazott 2013.06.21.

 

 


 

Botrány a parlamentben: megzavarta a Jobbik a földtörvény szavazását

2013. június 21., péntek, 12:25 
Szerző: hvg.hu

 

 

Botrányos fordulatot vett pénteken a parlamentben az új földforgalmi törvény szavazása, de a Jobbik-frakció hazaárulózása közben is elfogadták a javaslatot. Az őrséget végül nem hívták be a terembe, a hangzavarban is megszavazták, amit kellett, majd berekesztették az ülést.

A Jobbik frakciója a szavazás előtt felvonult az elnöki emelvényre egy „Hazaárulás!” feliratú transzparenssel. Mivel az elnöklő Latorcai János felszólítására nem távoztak, az Országgyűlés 227 igen szavazattal 19 ellenében, egy tartózkodás mellett kizárta őket az ülésről. Ezután az elnök felszólította őket, hogy távozzanak, ellenkező esetben az Országgyűlési Őrséggel távolíttatja el őket. Hiába, a jobbikos képviselők a pulpituson maradtak.

Fotó: MTI / Soós Lajos

A Jobbik képviselői a közvetítés szünetében percekig azt skandálták a fideszesek felé, hogy „Hazaárulók! Hazaárulók!”, majd megfordították a transzparenst, most az a felirat olvasható, hogy „A magyar föld nem eladó!”

 

A tízperces szünet után a Jobbik nem tette lehetővé, hogy az ülést vezető Latorcai elfoglalja helyét az elnöki poszton, ezért a szónoki pulpitusról folytatta az ülés vezetését. A Fidesz-frakció eközben tanácstalanul várakozott. A parlament.hu-n az online közvetítés a szünet után későn kapcsolódott be, majd akadozni kezdett, gyakorlatilag használhatatlanná vált.

A Jobbik Latorcai szerint azt sem tette lehetővé, hogy név szerint szavazzanak, bár ők kezdeményezték a név szerinti szavazást a földtörvényről. A képviselőknek így szavaznia kellene arról, hogy legyen-e név szerinti szavazás helyett gombnyomásos. A jobbikos képviselők – akik szerint a szavazás házszabály-ellenes volt – azt kezdték kiabálni: "Hazaárulók! Hazaárulók!" Latorcai megkérte a műszaki szolgálatot, tegye lehetővé a szavazást.

Magyar Rádió parlamenti közvetítésében hallatszott, amikor Latorcai János valakinek azt mondta: „nem tudok szavaztatni”. Ezután azt is mondta: akadályozva van abban, hogy a saját szavazókártyáját magához vegye. A KDNP-s alelnök Lengyel Szilvia LMP-s képviselőt arra szólította fel a káoszban, hogy hagyja abba a megafonos felszólalást, mert a Házszabály előírásai alapján „a módszere megengedhetetlen”.

 

Fotó: MTI / Soós Lajos

 

Úgy tudjuk, időközben az LMP is megejtette a maga performanszát, egy talicska földet vittek Orbán Viktor miniszterelnök helyéhez, a kormányfő mosolygott az akción. Felkészült a Párbeszéd Magyarországért Párt is, információink szerint ők is egy molinót akartak kiteregetni.

Latorcai végül határozatképesnek nyilvánította az Országgyűlést, és a "Hazaáruló!" skandálás közben megszavaztatta a törvényjavaslatot: az új földforgalmi törvényt 252 igen 17 nem szavazattal elfogadták. Az elnök bejelentése szerint Orbán Viktor miniszterelnök kért szót, de végül nem szólalt fel. Megpróbálják folytatni az ülést, miközben a Jobbik-frakció továbbra is skandált ("Csak a nemzet!"), valaki az elnöki csengőt rázta, mások az asztalt verték ütemesen.

Latorcai nem zavartatja magát, megszavaztatta a következő törvényjavaslatokat is, majd berekesztette az ülést. A parlament jövő héten szerdán ül össze legközelebb. A Fidesz frakcióvezető-helyettese, Gulyás Gergely a hvg.hu-nak a történtek után azt mondta: ő a legsúlyosabb szankciót javasolná a Jobbikkal szemben. Így három ülésnapra zárják ki őket, ne fogadhassanak többet vendégeket ebben a ciklusban. A szankciók elfogadásához kétharmados támogatás szükséges.

Ki hogy szavazott?
A botrányos körülmények közt 253 képviselő szavazott igennel a földtörvényre, a kormánypártiak mellett a független Balogh József (korábban fideszes) és Pősze Lajos (korábban jobbikos). A Fideszből nemmel szavazott Ángyán József és Bencsik János, a két korábbi államtitkár már régóta belső ellenzékként bírálta a javaslatot. Ángyán már korábban jelezte, az új földtörvény elfogadása esetén kilép a Fidesz-frakcióból, és ezt pénteken meg is tette. Nemmel voksolt hat szocialista és kilenc független képviselő, a többi ellenzéki képviselő nem szavazott. Bár jelen volt, nem szavazott Orbán Viktor, Kövér László házelnök, illetve Wittner Mária fideszes képviselő sem.

Mi ez az egész földtörvény?

Az új földtörvényre azért van szükség, mert 2014. május 1-jén lejár a moratórium, amelyet Magyarország a 2004-es EU-csatlakozáskor kapott, majd 2010-ben meghosszabbított. Az uniós alapelv ugyan az, hogy tagállamok nem korlátozhatják a tőke szabad mozgását, de persze mindenre vannak kivételek, és lehet olyan részletszabályokat alkotni, amelyek a gyakorlatban korlátozzák a földvásárlást. Ennek legfontosabb eszköze, hogy az új törvény szerint csak a földművesnek  minősített személyek vásárolhatnak egy hektárnál több földet vagy erdőt.

A délelőtti záróvitában a jobbikos képviselők épp azt kifogásolták – jó előre hazaárulónak minősítve a jogszabályt megszavazókat –, hogy a törvény elvben lehetőséget ad arra, hogy uniós államok polgárai is földet vegyenek, ha egyébként megfelelnek a földműves definíciójának, vagyis Magyarországon élnek és gazdálkodnak. A fideszes Font Sándor a záróvitában azt mondta: nem lehet megtagadni a lehetőséget attól a kevés külfölditől, aki megfelel a feltételeknek, de szerinte nem is tőlük kell félteni a magyar földet.

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter szerint a törvény mögött másfél évi munka és számtalan egyeztetés során született, „az első betűtől az utolsóig, töviről hegyire át lett gondolva”, az ellenzéki kritikák már a választási kampány részei. A törvény érdekessége, hogy ahhoz több mint kétszáz módosító indítványt nyújtottak be, de kormány május végén egy vezércsellel kidobta az összes ilyen javaslatot, és módosítónak álcázva benyújtott egy teljesen új törvényt.

Ellenzéki képviselők korábban és a záróvitában is azt kifogásolták, hogy a földtörvény szerintük túlságosan nagy, 1200 hektáros, sőt, bizonyos esetekben 1800 hektáros birtokméreteket engedélyez. Kritikaként fogalmazódott meg az is, hogy a helyi földbizottságok nem szólhatnak bele a haszonbérleti szerződésekbe, vagyis abba, hogy ki béreli a településükön a földeket. Erről Fazekas azt mondta: alkotmányossági aggályok merülnének fel, hiszen a tulajdonosoknak is vannak jogaik.

 

OLVASS TOVÁBB

 

Földhelyzet Magyarországon 2013

2013.06.24

 A spekulációs földszerző tőkének azért fő célpontja ma a magyar határ, mert birtokviszonyainkban mindenki mindenkinek ellensége, könyékig ér a korrupció, és a tényleges gazdálkodási viszonyokról érdemi beszámolóval senki nem tartozik senkinek.

Földadóról pedig, amely ezt rendbe tenné, még beszélni sem szabad. Pedig egy olyan földadórendszer, amely a saját területek használóit nullaszázalékos kulccsal segítené, a munka nélkül birtokjövedelmet szerzőket pedig közteherviselésre kötelezné, hamar összegereblyézné a viszonyokat.

Teljes bejegyzés Menüpont: TERMŐFÖLD 2013 Fényképek: Magyarságtudat Hozzászólások: 0

OLVASS TOVÁBB

Orbán Viktor nem szavazott 2013.06.21.

Földtörvény szavazás 2013.06.21.

Ángyán József rendszerváltásra vár 2012.11.09.

Földtörvény előzmény - Gazdák harca

 

 2013-06-26. 18:46

 

 A vidék reménysége az ujjáalakult KISGAZDAPÁRT 2013. JÚLIUS

 

 

 VÁLASZTÁSOK 2014 - LAKOSSÁGI SZEMMEL

 

Választások 2014 - Lakossági szemmel

Az állam lehet a társadalmi átalakulás eszköze is

Az állam felruházása jogosultságokkal nem a tőke és a gazdasági uralom, hanem a nagy tömegek, a lakosság privilégiuma, joga és kötelezettsége

A magyar lakosság felismerte 2010-ben, hogy az alapvető társadalmi antagonizmus nem a kormányzás szintjén van. A megoldást tehát nem az államtól való eltávolodásban látta, amikor a kétharmados döntését meghozta.

A helyes irány továbbra is az állam megerősítése a jogaiban! Az állam a társadalmi átalakulás élére állhat, amennyiben él a nagy tömegek még megmaradt bizalmával.

A gazdasági antagonizmus az, amely ellen az államnak és a lakosságnak egymással együttműködve kell fellépnie.

Az állam dönthet úgy, hogy az egészséges társadalmi változások élére áll és a forradalom nélküli utat, az Alapjövedelem bevezetését mérföldkőnek tekinti amikor bebizonyosodott, hogy a mai kapitalizmus már egyre kevésbé képes megfelelni a polgári demokrácia normáinak!

Ha a polgári kormány nem lépi meg az FNA bevezetését, a szélsőséges politikai erők profitálhatnak: Friss látlelet a szegénységről!

 

 

Európai Polgári Kezdeményezések - EPK - Add a véleményed!

A víz és szennyvízhálózat emberi jog! Ehhez kell az EGYETÉRTŐ aláírásod SOS!

Cipruson bejelentették, hogy a szigetország 2014 júniusában tervezi bevezetni a garantált Alapjövedelmet

A hír azt bizonyítja, hogy valamennyi Eu tagállam hatáskörébe tartozik a döntés a Feltétel Nélküli Alapjövedelm bevezetéséről. Mindössze politikai szándék és akarat kérdése az adott tagállam részéről.

Ez a fajta megoldás a polgári demokrácia igazi győzelmét és a társadalmi kiegyezés alapját hozhatná el Magyarországnak is. Valamennyi politikai szereplőnek kormánypárti és ellenzéki oldalon az FNA elképzelés mentén sikerülhetne egészséges párbeszédet lebonyolítani és legalább ebben az egyetlen kérdésben együttműködni egymással.

Örömmel üdvözöljük a szigetországban megszületett politikai akaratot és a tiszteletre méltó döntést!

Továbbra is bízunk benne, hogy az Orbán kormány is elvégzi a szükséges közgazdasági számításokat és Ciprushoz hasonlóan olyan döntést hoz, amely az Alapjövedelem bevezetésével rántja ki a devizahiteleseket a bajból ugyanúgy, ahogy a többi elszegényedett társadalmi réteget is!  

Az Alapjövedelem egyetlen akadálya az irigység kultúrája lehetne, amit évszázadokkal ezelőtt a profitéhes tőke alapozott meg és ideje száműzni a társadalmi normák közül a devianciák sorába miután bebizonyosodott, hogy a mai kapitalizmus már nem képes a polgári demokrácia normái szerint működni.

A mai működésképelen rendszer alternatívája, a forradalom nélküli társadalmi változás útja az FNA!

Az Alapjövedelem bevezetése az Eu tagállamok hatásköre! Mindössze politikai akarat kérdése és csupán a jelenleg is rendelkezésre álló állami pénzeszközök gazdaságélénkítő átcsoportosítását kívánja meg! 2013.08.09.

 

Ebből finanszírozzuk az FNA bevezetését!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A mappában található képek előnézete Magyarságtudat