Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Orbán Viktor nem szavazott 2013.06.21.

2013.06.24

Az elfogadott földtörvény lakossági olvasata: Magyarországon a hontalan tőkeérdek mentén használja az állam a közjavakat!

Föld, víz, energiaellátás, élelmezés és élelmiszer, valamint a környezet biztonsága azok az erőforrások, amelyeknek a közjó céljait kell szolgálniuk!

A termőföld nem csak termelőeszköz, hanem a kincsképzés eszköze is.

Egy hektár termőföld ára Magyarországon Kelet-nyugati irányban haladva 200.000 és kétmillió forint között mozog.

Az osztrák határtól nyugatra viszont nincs földpiac, nincs eladó termőföld!

A családok kezében vannak a földek. Végső esetben a helyi közösség veszi meg, ha nincs örökös, de a közösségen kívülre nem kerülhet! Ha valamiért adásvételre kerül sor, egy hektár termőföld ára 10 millió forintnál kezdődik és akár ennek az ötvenszeresére is rúghat!

2014-től föloldódik a külföldiek magyarországi földvásárlási monopóliuma. Jöhet a külföldi tőke a magyar földekért, mert törvénybe iktatták!

A közpénz nem arra való, hogy tőkeérdekeket szolgáljon

A közpénznek a közjót kell szolgálnia. Az elfogadott földtörvény ezzel szemben minden paragrafusában a nagytőke érdekérvényesítő képességének kedvez, annak alárendelt!

A törvény a magyar termőföldet 250-300 érdekeltség kezére játssza át. Több tízezer hektáros monokultúrás, iparszerű, kemizált mezőgazdaságot teremt meg nulla foglalkoztatással, drasztikus környezetrombolással.

A vidékről elmenekülni kényszerülő munkanélküli gazdálkodók tömegét pedig a város kapja, tehát a városi önkormányzatok terhe lesz, azaz a városi lakosság is érintett.

A családi gazdaságok kikerültek a földtörvényből és az integrált mezőgazdasági termelésszervezés kapott szabad kezet!

Vagyis az ország hét eurorégiójára egy-egy tőkeérdekeltség rátelepül, megkapja az integrációs monopoljogokat. Ez az adott régióban teljhatalom! Monopólium az adott tőkeérdekeltségnek a vetőmagtól az áruértékesítésig mindenre és annak a garantálása, hogy a mezőgazdasági profit a tőkeérdekeltségnél fog lecsapódni.

NO BRAVO! Orbán Viktor csak annyit tehetett, hogy nem szavazott! 

 

2013-06-26. 18:46 -  MEGDÖBBENTŐ HÍR!

 

 

Áterőltették a nemzetvesztő földtörvényt

2013. június 21.

 

Az új földforgalmi törvény  a nagybirtokrendszer felé tolja el Magyarországot, 2014-től pedig megengedi a külföldiek földvásárlását.

A tervezet emellett ellentétes a helyi közösségek érdekével, a fenntarthatósággal, a megmaradásunkkal - az oligarcháknak és a maffiacsaládoknak kedvez.

 

Közös sajtótájékoztató

Három szervezet - a Váralja Szövetség, az Élőlánc Magyarországért és a Gazdálkodó Családok Szövetsége - a Parlament melletti Alkotmány utcában várta a fejleményeket egy közös sajtótájékoztató keretében.

A megjelent mintegy 150 honpolgár a kihangosított élő adást követve döbbenten vette tudomásul azt az ámokfutást, amit ma a kormánypártok hazánk ellen műveltek.

 

Tiltakozott az ország

Már rég nem csak a Váralja Szövetség és az Élőlánc tiltakozik a földtörvény ellen. A több mint kétszázhúsz civil szervezet mellett ma a gazdák is kitettek magukért: több mint 50 helyszínen demonstráltak félpályás útlezárással a hazaáruló tervezet ellen. Köszönjük ezt az egész ország nevében gazdáinknak!

 

A Jobbik megpróbálta megakadályozni a szavazást, ezért nem szavazhatott

A szavazás előtt a Jobbik valamennyi képviselője elfoglalta az elnöki pulpitust és megpróbálta a szavazást obstrukcióval megakadályozni, miközben az LMP képviselői is molinókra írt üzenetekkel támadták a földtörvényt. Az ügyből hatalmas botrány kerekedett, amelyre 1912 óta nem volt példa. A Fidesz végül a Házszabályt súlyosan megsértve a hangzavar és a botrány ellenére megszavaztatta a javaslatot.

 

Latorcai János levezető elnök ezt megelőzően kizárta a Jobbikot a szavazásból, így mindössze 270 képviselő jelenlétében döntött a T. Ház.

Az sem volt akadály, hogy a Házszabály szerint név szerinti szavazást rendeltek el, Latorcai úr ezt is megoldotta egy egyszerű szavaztatással.

253 igen, 17 nem

 

A Fidesz és a KDNP 251 képviselője, továbbá Pősze Lajos és Balogh József független képviselők szavazatával Házszabály-ellenesen áterőszakolták a T. Házon a nemzetvesztő földtörvényt. 

 

A javaslatra NEM-mel szavazott a Fideszből Ángyán József és Bencsik János. 

Nem szavazott továbbá Wittner Mária, Kövér László és Orbán Viktor.


A kormányfő lépése egyértelműen azt támasztja alá, hogy a kormányában az történik, amit a nemzetközi pénzügyi oligarchia diktál!

 

"A fideszesek és a KDNP-sek, ahogy egy nyugodt erőhöz illik, elvégezték a mai napra kiporciózott munkát." (Vajon ki porciózza ki a "munkájukat"?)

 

 

Az MSZP-s elvtársak is gyáván meghunyászkodtak

 

Ők is segítették a kormányt uraló nemzetközi pénzügyi oligarchiát, ugyanis mindössze hat képviselőjük vett részt a szavazáson.

Ez azért volt fontos, mert a földtörvény megszavazásához a jelenlévő képviselők szavazatának kétharmada volt szükséges.

A gyurcsányista koalíció egyetlen embere sem vett részt a szavazáson.

Döbbenetes: Az MSZP-sek 88%-a otthon maradt!

Ángyán József erre utalva elmondta: "egy MSZP és Fidesz közeli maffiahálózat mozgatja a törvényhozást".

 

Ángyán József kilépett a Fidesz-frakcióból

Ángyán József, a kormány korábbi vidékfejlesztési államtitkára, aki mindvégig következetesen a kis- és középgazdálkodókra épülő modell támogatója volt, a mai napon végérvényesen távozott a Fidesz frakciójából - mindezt sajtótájékoztatónkon jelentette be. Ángyán József elmondta: mindvégig megpróbált fordítani a szekeren, de ez nem sikerült. 

 

Politikai mozgalom hazánkért

A sajtótájékoztatón a Váralja Szövetség álláspontját Hetzmann Róbert tolmácsolta: a földtörvény megszavazása bebizonyította, hogy a magyar kormány nem a nemzet érdekében áll fenn és nem a nemzet oldalán áll.

Ángyán József a sajtótájékoztatón bejelentette: új politikai mozgalomra van szükség, amely képes összefogni azokat a tisztességes embereket, akik az elmúlt húsz évben nem szennyeződtek be. Ez lenne a Tisztességes Emberek Szövetsége, amelynek az a feladata, hogy a különféle szervezeteket összefogja és a váltott műszakban dolgozó maffiahálózatot leválassza az államról.

 

Külföldiek, oligarchák, bankok

A földtörvény tegnapi utolsó módosítása ráadásul újabb bűnnel súlyosbítja a helyzetet: most már a bankok is szerezhetnek földeket jelzálog formájában - rájuk pedig semmilyen korlát nem vonatkozik.

A földtörvény a nagybirtokrendszer kiteljesedéséhez vezet, ugyanis kiskapui további birtokkoncentrációt eredményezhetnek, a jelenlegi helyzethez pedig hozzá sem nyúl.

Lehetővé teszi továbbá az EU valamennyi tagállama számára a termőföld tulajdonjogának megszerzését, ráadásul a magyar állam jogosítványairól szóló részeknél kihúzták a "magyar" szót.

 

Mit mond az Aranybulla?

"Hogy az országon kivül valóknak birtokot adni nem kell. Továbbá, birtokot az országon kivül való embernek ne adjanak.

1. § Ha valamelyest adtak vagy eladtak, azt a haza fiai válthassák meg."

(1222. évi XXVI. törvénycikk)

 

A földtörvény semmisségének a kimondásáért lakossági mozgalom indul

"Semmis az a törvény, amelyet a magyar nép megkérdezése nélkül, a Házszabály kijátszásával, erőszakkal szavaztattak meg!

A FÖLDTÖRVÉNY ÉRVÉNYTELEN!"

 

Akik megszavazták a gyalázatos földtörvényt: http://www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_szav.szav_lap_egy?p_szavdatum=2013.06.21.12:49:54&p_szavkepvszav=I&p_ckl=39

 

A köztársasági elnök aláírta a Földtörvényt

2013.07.01

Áder János maga nyilatkozta csütörtökön a nemzeti hírügynökségnek: úgy látja, hogy hivatalba lépése óta megszűnt a nem házszabályszerűen vagy az utolsó pillanatban benyújtott törvénymódosító javaslatok gyakorlata. Ezzel szemben gondolkodás nélkül aláírta a Földtörvényt. Hogy is van ez?

Teljes bejegyzés Menüpont: TERMŐFÖLD 2013 Fényképek: Ők is félnek Hozzászólások: 0

A magyarok ereje nem a létszámában, hanem az egyedeit meghatározó tulajdonságaiban rejlik!

Választások 2014 - Lakossági szemmel

Az állam lehet a társadalmi átalakulás eszköze is

Az állam felruházása jogosultságokkal nem a tőke és a gazdasági uralom, hanem a nagy tömegek, a lakosság privilégiuma, joga és kötelezettsége

A magyar lakosság felismerte 2010-ben, hogy az alapvető társadalmi antagonizmus nem a kormányzás szintjén van. A megoldást tehát nem az államtól való eltávolodásban látta, amikor a kétharmados döntését meghozta.

A helyes irány továbbra is az állam megerősítése a jogaiban! Az állam a társadalmi átalakulás élére állhat, amennyiben él a nagy tömegek még megmaradt bizalmával.

A gazdasági antagonizmus az, amely ellen az államnak és a lakosságnak egymással együttműködve kell fellépnie.

Az állam dönthet úgy, hogy az egészséges társadalmi változások élére áll és a forradalom nélküli utat, az Alapjövedelem bevezetését mérföldkőnek tekinti amikor bebizonyosodott, hogy a mai kapitalizmus már egyre kevésbé képes megfelelni a polgári demokrácia normáinak!  Ha a polgári kormány nem lépi meg az FNA bevezetését, a szélsőséges politikai erők profitálhatnak: Friss látlelet a szegénységről! A drasztikus elszegényedés megindulása a 2008-as pénzügyi és gazdasági válsághoz köthető. A válságnak négy periódusa volt eddig Magyarországon. 2008. második felében tört ki a pénzpiaci válság, amely a megtakarítással rendelkezőket érintette. 2008−2009-ben visszaesett a foglalkoztatás, nőtt a munkanélküliség. Ezzel párhuzamosan a devizahitelek problémája is élesen megjelent. 2009−2011-ben az állami kiadásokat erőteljesen csökkentették, miközben nőttek a lakossági elvonások. Az egykulcsos SZJA bevezetése hátrányosan érintette az alacsony keresetűeket. 2011−2012-ben egyértelműen szűkítették a szociális és egészségügyi kiadásokat. A háztartások közel 81 százalékának nincs annyi tartaléka, hogy egy váratlan, nagyobb kiadást – 100 000 Ft nagyságban – ki tudjon fizetni. A fűtés hiánya 20 százalékról 27 százalékra nőtt az elmúlt két év alatt.

A válság elmúlt öt évében azok a negatív tendenciák erősödtek fel még jobban, amelyek a társadalom alsóbb rétegeit érintik hátrányosan. A szegénységnek nem csak a mértéke, hanem mélysége is hatalmas ütemben nőtt. Különösen jelentős volt a szegénységi kockázat növekedése a gyermekek és a fiatalok, az alacsony iskolázottságú és a roma háztartásfővel élők körében, valamint azok között, akik olyan háztartásban élnek, ahol a háztartásfő munkanélküli vagy inaktív.

A parlamenti pártok lemondtak a leszakadó rétegek felzárkóztatásáról, hiszen egyik pártnál sem jelent meg átfogó program a leszakadás további megakadályozására. Ha a folyamatokat nem tudja megfékezni az elit, akkor a szélsőséges politikai erők komolyan profitálhatnak ebből. 

 forrás: Totyik Tamás

VÁLASZTÁSOK 2014 - LAKOSSÁGI SZEMMEL

 

Európai Polgári Kezdeményezések - EPK - Add a véleményed!

A víz és szennyvízhálózat emberi jog! Ehhez kell az EGYETÉRTŐ aláírásod SOS!

Cipruson bejelentették, hogy a szigetország 2014 júniusában tervezi bevezetni a garantált Alapjövedelmet

A hír azt bizonyítja, hogy valamennyi Eu tagállam hatáskörébe tartozik a döntés a Feltétel Nélküli Alapjövedelm bevezetéséről. Mindössze politikai szándék és akarat kérdése az adott tagállam részéről.

Ez a fajta megoldás a polgári demokrácia igazi győzelmét és a társadalmi kiegyezés alapját hozhatná el Magyarországnak is. Valamennyi politikai szereplőnek kormánypárti és ellenzéki oldalon az FNA elképzelés mentén sikerülhetne egészséges párbeszédet lebonyolítani és legalább ebben az egyetlen kérdésben együttműködni egymással.

Örömmel üdvözöljük a szigetországban megszületett politikai akaratot és a tiszteletre méltó döntést!

Továbbra is bízunk benne, hogy az Orbán kormány is elvégzi a szükséges közgazdasági számításokat és Ciprushoz hasonlóan olyan döntést hoz, amely az Alapjövedelem bevezetésével rántja ki a devizahiteleseket a bajból ugyanúgy, ahogy a többi elszegényedett társadalmi réteget is!  

Az Alapjövedelem egyetlen akadálya az irigység kultúrája lehetne, amit évszázadokkal ezelőtt a profitéhes tőke alapozott meg és ideje száműzni a társadalmi normák közül a devianciák sorába miután bebizonyosodott, hogy a mai kapitalizmus már nem képes a polgári demokrácia normái szerint működni.

A mai működésképelen rendszer alternatívája, a forradalom nélküli társadalmi változás útja az FNA!

Az Alapjövedelem bevezetése az Eu tagállamok hatásköre! Mindössze politikai akarat kérdése és csupán a jelenleg is rendelkezésre álló állami pénzeszközök gazdaságélénkítő átcsoportosítását kívánja meg! 2013.08.09. 

Ebből finanszírozzuk az FNA bevezetését!

 

 

 

 

 

 

A mappában található képek előnézete Ők is félnek